Şu Çilgin Türkler" Turgut Özakman
Benim için Mükemmellik kitabın konusu bütünlüğü konuya hakimliği yazarın yazarlık ustalığı gibi birçok unsurla oluşur. Bu mükemmeliğe örnek işte bu kitap verilebilir.
Kurtuluş savaşımızı anlatan bu kitap tam anlamı ile harika zira yedi yüz sayfalık bu kitabın bir kelimesinde olsun okuyucunun canı sıkılmıyor bilakis her kelime okuyucusuna birşeyler kazandırıyor. Bunun yanısıra Türk Milleti olarak geleçeğimizi kurtarmanın sırları kitapta açıkça belirtiliyor (olayın içerisinde)
Olayların hepsini bu millet tarafından yaşanmış olmasına rağmen yazar roman üslübuna iyi kalıp etmiş. Kahramanların hepsinin bu Milletin bir bireyi olması, olayın bu Milletin yetmiş seksin yıl önceki tarihi olması anlatılanında milletin bizzat kendi mücadelesi olması bu kitabı bu millet için kutsal ve gerekli kılıyor bu nedenledir ki BÜTÜN TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK BU KİTABI OKUMAK ZORUNDAYIZ!!!
benim okudugum kadariyla yazar cumhuriyeti ovecek diye osmanliyi da ve ozellikle sultan vahdeddini bi o kadar yermistir,okunmasini tavsiye etmiyorum...
abdulhamid2 demiş kibenim okudugum kadariyla yazar cumhuriyeti ovecek diye osmanliyi da ve ozellikle sultan vahdeddini bi o kadar yermistir,okunmasini tavsiye etmiyorum...
Madem kitabı okumadınız, niye yorum yapıyorsunuz?
kutup yıldızı demiş kiMadem kitabı okumadınız, niye yorum yapıyorsunuz?
kıtabı okumadıgımı nerden cıkardın kardesim okudum kitabı ve de osmanlıyı kotuledigi için de tavsiye etmiyorum dedim önasıl okuyorsunuz yazıyı anlamıyorum.
abdulhamid2 demiş kikutup yıldızı demiş kiMadem kitabı okumadınız, niye yorum yapıyorsunuz?
kıtabı okumadıgımı nerden cıkardın kardesim okudum kitabı ve de osmanlıyı kotuledigi için de tavsiye etmiyorum dedim önasıl okuyorsunuz yazıyı anlamıyorum.
Bir kitap "Osmanlı'yı kötülüyor" diye "kötü kitap" olamaz. Yazan kişinin zaten böyle bir kaygısı olmayacak ki kitabı o şekilde yazmış.
Ayrıca Osmanlı kötülenmiyor, düşman karşısında ezik davranan taht ve çevresi kötüleniyor; bunu yazmak için de "taraflı" olmak gerekmiyor zaten.
abdulhamid2 demiş kikutup yıldızı demiş kiMadem kitabı okumadınız, niye yorum yapıyorsunuz?
Şöyle yazmışsınız:
Alıntı:benim okudugum kadariyla...
Buradan Türkçe bilen herkesin çıkarabileceği şu anlam çıkıyor: Kitabı yarım yamalak okudum veya kitaba gözattım.
Veya şu anlam çıkıyor: Kitapla ilgili yazılanları okudum.
Herneyse, diğer konuda zaten gerekli cevabı Mezzo Morto vermiş. Kendisine katılıyorum.
Kitabı ben de beğenmedim. Ama niye beğenmedim? Çünkü kitap romandan ziyade resmi tarihin allanıp pullanmış şekli gibi geldi bana. Yani karakterler, tarih kitaplarındaki bildik sözleri söylemek dışında bir şey yapmıyorlar. Roman havasını bir türlü alamadım bu kitaptan. Ayrıca doğruya doğru. Turgut Özakman iyi bir araştırmacı olsa da, çok kötü bir hikaye ve senaryo yazarı.
Saygılar
benim okudugum kadariyla demekle bana gor demek istedim. zannedersem yanlis anlasilmaya mahal verdim, netice de kitap osmanli sultanlarindan sultan resadi ve de vahdeddin hani kotuledigi icin ve de edebi tarafi(roman olarak) pek tatmin edici olmadigindan tavsiye etmedim nacizane tavsiyemi dikkate alanlar olursa ne mutlu bana.
Turgut Özakman'ın "Diriliş" kitabında oldukça ciddi hatalar vardı. Hatta bununla ilgili tanıdıklarımı, dostlarımı da aradım düşüncelerini öğrenmek için. Onlarda aynı konulardan bahsettiler. "Şu Çılgın Türkleri" ise iki kere okudum. Kurtuluş savaşı dönemine çok hakim olmadığım için yorum yapamıyorum ama çok sağlam kaynaklardan kitabın içerisinde bir çok hatanın olduğu söylendi. Bunu bir kaç yerde duydum.
aranızda TURGUT ÖZAKMAN bey'in seceresini bilen var mı?????
bu muhteremin aile seceresini ve nerden geldiği göz önünde bulundurulursa
bu kitabın neden bu kadar çok her yerde aşırı derecede reklam yapıldığıda açığa kavuşturulur
ben kitabı okudum ve çok beğendim
kurtuluş savaşı dönemi hakkaten çok iyi işlenmiş
ama küçük mahalli çatışmalar bir büyük taruz gibi anlatılmış
bu arada bir düşünün biri sizden eli gırtlağınızda;
ya cuzdanın ya canın diyor yapabileceklerinizin ne kadar sınırlı olduğunu göreceksiniz
abdülhamid2 arkadaşın yorumlarına katılmadığım yerler olsada son dönem padişahları için yaptığı yorumlara katılıyorum
mr.sensey demiş kiaranızda TURGUT ÖZAKMAN bey'in seceresini bilen var mı?????
bu muhteremin aile seceresini ve nerden geldiği göz önünde bulundurulursa
bu kitabın neden bu kadar çok her yerde aşırı derecede reklam yapıldığıda açığa kavuşturulur
ben kitabı okudum ve çok beğendim
kurtuluş savaşı dönemi hakkaten çok iyi işlenmiş
ama küçük mahalli çatışmalar bir büyük taruz gibi anlatılmış
bu arada bir düşünün biri sizden eli gırtlağınızda;
ya cuzdanın ya canın diyor yapabileceklerinizin ne kadar sınırlı olduğunu göreceksiniz
abdülhamid2 arkadaşın yorumlarına katılmadığım yerler olsada son dönem padişahları için yaptığı yorumlara katılıyorum
Öncelikle bir konuyu belirtmekte fayda var. Yeni bir arkadaşımız olduğunuzdan önem göstermenizi rica edeceğim. Eğer elinizde kanıt veya kaynak yoksa iddia bazında açıklamalar sitemizde pek hoş karşılanmıyor.
Yani Turgut Özakman'ın neslinden ceddinden size bir bilgi mi ulaştı?
Yahu bu ülkede Atatürk'e bile bu konuda iddialarda bulunanlar var. Her söylenene inanacaksak bir yerde kendimizden bile şüphe etmemiz gerekecek.
Son olarak küçük mahalli çatışmalar lafına takıldım. Eğer kasıt Sakarya Meydan muharebesi ise ( Ki kitabın büyük taaruzdan önce anlattığı savaş budur) bu çok yanlış bir ifadedir. Yok ondan önce ki inönü savaşları ise bu savaşlar sırasında asıl amaçın büyük ordu kurulana kadar vakit kazanmak olduğunuda herkes bilir.